Windows Update Yöntemi ile :
- İlk önce Denetim Masası>Windows Update bölümünden güncellemeleri denetleyin. Eğer Windows 10 güncellemesi görünmüyorsa 2. adımı izleyin.
- C:\Windows\SoftwareDistribution\Download bölümündeki her şeyi silin. ( Bu işlem sırasında herhangi bir güncelleştirme yapılmıyor olması gerekir)
- Komut İstemini (cmd.exe) yönetici olarak çalıştırın. Komut istemini görev çubuğundaki Windows logosuna sağ tıklayarak çalıştırabilirsiniz. Ya da arama kısmına cmd.exe yazıp, çıkan arama sonucuna sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırabilirsiniz.
- Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra Denetim Masası>Windows Update bölümünden Windows 10 güncellemesinin otomatik olarak indiğini görüntüleyebilirsiniz.
Windows 10 ISO Dosyası İndirme :
Windows 10 ‘u kullanıcılara ücretsiz olarak sunacağını açıklayan Microsoft, Windows 10’u ISO formatında indirilebilir olarak sitesinden paylaştı : Windows 10 İndir
İlk önce 32 Bit ve 64 Bit seçeneklerinden birini seçtikten sonra bilgisayarımıza Medya Oluşturma Aracı ( Media Creation Tool) inmeye başlıyor. Bu medya oluşturma aracı ile Windows 10 ‘a ait ISO dosyasını bilgisayarımıza indirebilirsiniz.
İndirme seçenekleri arasında Dil ve Edition seçenekleri de mevcut. Ayrıca ISO dosyasının DVD’ye mi yoksa USB bellek üzerine mi yazdırmak istediğinizi seçiyorsunuz.
Direk USB bellek üzerine indirebilme seçeneği eski Windows sürümlerindeki gibi USB’den boot etmek istediğimizde yapmış olduğumuz ekstra işlemlerden kurtaran güzel bir detay olmuş.
Windows 10 Minimum Sistem Gereksinimleri :
İşlemci: 1 GHz ya da üstü (PAE, NX ve SSE2 destekli) işlemci
Bellek: 32 bit için 1 GB, 64 bit için 2 GB Ram
Disk alanı: 32 bit için en az 16 GB, 64 bit için en az 20 GB boş depolama alanı
Ekran kartı: En az Microsoft DirectX 9 destekli ekran kartı
Windows ile ilgili güzel bir ön inceleme yazısı okumak isterseniz aşağıdaki linkten bakabilirsiniz.
Windows 10 İlk Ön İzleme Ve K[yasr_visitor_votes size=”medium”]ullanım
Leave a Reply